Nybegynnersamling lørdagVierli

Vierli 3

Helgen 18 - 20 august ble det i regi av TFK arrangert «Kurs i føring av hund i fjellet» med utgangspunkt Vierli.

Helgen startet fredag kveld med foredrag av Fredrik Engell Sæthereng. Hele 23 deltakere fikk servert et inspirerende og spennende foredrag hvor Fredrik øste av sine erfaringer som instruktør, fuglehund-dommer og jeger gjennom mange år. Lørdag morgen ble deltakerne delt i tre partier, før det bar ut i høstfjellet. Hvert parti sammen med to instruktører. Været var som det ofte er i fjellet når høsten nærmer seg, ustabilt og deltakerne fikk oppleve alt fra striregn til sommervarme og strålende sol. De fleste stående fuglehund-rasene var representert. Det var moro å se hvordan flere av unghundene utviklet seg fra å famle rundt, henge på makker, leke og ikke være opptatt av å finne fugl i det hele tatt, til plutselig «våkne» og gå ut i søk med fin fart, format og reviering. Førerne hadde også fin utvikling gjennom helgen etter sikker veiledning fra rutinerte instruktører. Nytt kurs i føring av fuglehund i fjellet planlegges gjennomført 23 – 25 februar neste år.

Takk til engasjerte deltakere ! Også takk til instruktørene som utover Fredrik Engell Sæthereng var Ina Røed Engelstad, Bjørg S F Navjord, Kjersti Betten, Elmar Malmgren og Karl Andre Evensen !

Også stor takk til Trond Sem som TFK`s kontaktperson overfor deltakerne og koordinator for den praktiske gjennomføringen av kurset !

Telemark Fuglehundklubb

Telemark Fuglehundklubb (TFK) ble stiftet 27.1 i 1946. I dag har vi ca. 300 medlemmer og er dermed en av de største såkalte distriktsklubbene i landet. Klubben var tidligere lokalisert på Rjukan, Notodden og Skien. men disse er nå slått i sammen fra 2019. Klubben har dessuten mange medlemmer utenfor fylket, både i Agder-fylkene, Vestfold og i Oslo og Akershus.

Kontakt TFK

Telemark Fuglehundklubb

Mail: styret.tfk@gmail.com

Øvre Vindalen 10
3728 Skien