Dressurkurs Grenland 2Dressurkurs Notodden 2

Også denne våren arrangerer TFK dressurkurs, med intensjon om to parallelle kurs henholdsvis:

-       Grenland

-       Notodden

Arrangement av dressurkurs er en tradisjonell aktivitet i TFK-regi med erfaringsmessig stor oppslutning blant medlemmene. Hovedmål for dressurkurset er å få en dressert hund etter kurset, med hovedvekt på appelldressur med fokus på innkalling, sitt og ro. Line-føring er inngangen til lydighet, der får en inn samarbeidet mellom hund og fører.

En av fuglehundens viktige oppgaver er å bistå med å hente påskutt vilt og bringe det til fører raskt og effektivt, slik at viltet ikke utsettes for unødvendige lidelser. Det vil derfor under dressurkurset også bli mulighet for innføring i de forskjellige fasene av lydighetsapport for de som ønsker.

Det vil bli anledning til å ta prøve for apportbevis ved kursslutt for de som ønsker dette, og så håper vi selvsagt kurset skal motivere til å trene mer apport og forhåpentlig starte på apportprøve. For at apportbeviset skal være gyldig må hunden være over 9 mnd. når den avlegger apportprøven.

Dressurkursene egner seg for unghunder og eldre (fra ca 6 mnd og oppover).

Og sist, men ikke minst – alle førere oppfordres til å legge ned trening alle dager mellom kurskveldene.

Kursene i Grenland og Notodden starter med en felles teorikveld (uten hund) på Aarnes Kafeteria Strannavegen 302, 3810 Gvarv torsdag 04 mai kl 18.00 – 20.00 hvor instruktør Fredrik Engell Sæthereng vil gi en grundig innføring i den teoretiske bakgrunnen for det videre praktiske dressurarbeidet.

Etter teorikvelden er intensjonen som nevnt to parallelle praktiske dressurkurs med hund. Kabalen med instruktører, aktuelle datoer arbeides det med og endringer kan skje – men foreløpig ser planene ut som følger:

I Grenland vil dette foregå på foreningens trenings- og lufteområde på Eriksrød langs Luksefjellveien nord for Skien (veibeskrivelse finnes på foreningens nettside under fanen «Aktiviteter i TFK») Det praktiske kurset vil tidsmessig legges til tirsdager tom tirsdag 20 juni. Fremmøte med hund alle dager kl 18.00

Siste kveld på Eriksrød inkluderer mulighet for å gjennomføre apportbevis-prøve.

Påmelding til felles teorikveld + praktisk kurs i Grenland rettes til styret.tfk@gmail.com. Påmeldingsfrist 01 mai. Ved påmelding bør den enkelte gi noen tilleggsopplysninger; hundens navn - rase - alder – ønske om deltakelse på teori + praktisk kurs eller kun praksis samt målsetting for deltakelse på kurset (god «hjemmedressur» – praktisk jakt – ambisjoner om prøvestart)

Det praktiske dressurkuren på Notodden avholdes ved Tinnfosshallen i Notodden sentrum torsdager tom torsdag 22 juni. Fremmøte med hund kl 18.30 alle dager.

Instruktør Frode Laugerud

Påmelding til praktisk dressurkurs Notodden samt spørsmål om ytterligere praktiske opplysninger knyttet til dette, rettes til Tor Helge Steen telef 906 49 484         t-hsteen@online.no Påmeldingsfrist 01 mai

Pris for kurset (teori + praktiske kvelder) kr.  1000,- betales ved kursstart. 

Dette kan betales til konto: 2635.17.16052 eller til  VIPPS nr : 86181 Dressurkurset er primært et tilbud til medlemmer i TFK. Pga tilgangen på instruktører vil det være en øvre begrensning på antall deltakere - ved et stort antall påmeldinger vil derfor prinsippet om «først til mølla….» gjelde og «nybegynnere» / medlemmer med sin første fuglehund vil bli prioritert.

Telemark Fuglehundklubb

Telemark Fuglehundklubb (TFK) ble stiftet 27.1 i 1946. I dag har vi ca. 300 medlemmer og er dermed en av de største såkalte distriktsklubbene i landet. Klubben var tidligere lokalisert på Rjukan, Notodden og Skien. men disse er nå slått i sammen fra 2019. Klubben har dessuten mange medlemmer utenfor fylket, både i Agder-fylkene, Vestfold og i Oslo og Akershus.

Kontakt TFK

Telemark Fuglehundklubb

Mail: styret.tfk@gmail.com

Øvre Vindalen 10
3728 Skien