Nyheter

Dressurkurs 2022 m tekst A960x540

 
Også denne våren arrangerer TFK dressurkurs, med intensjon om to parallelle praktiske kurs:
- Grenland
- Notodden

Arrangement av dressurkurs er en tradisjonell aktivitet i TFK-regi med erfaringsmessig stor oppslutning blant medlemmene.

Hovedmål for dressurkurset er å få en dressert hund etter kurset, med hovedvekt på appelldressur med fokus på innkalling, sitt og ro.Line-føring er inngangen til lydighet, der får en inn samarbeidet mellom hund og fører.
En av fuglehundens viktige oppgaver er å bistå med å hente påskutt vilt og bringe det til fører raskt og effektivt, slik at viltet ikke utsettes for unødvendige lidelser. Det vil derfor under dressurkurset også bli mulighet for innføring i de forskjellige fasene av lydighetsapport for de som ønsker.
Det vil bli anledning til å ta prøve for apportbevis ved kursslutt for de som ønsker dette. For at apportbeviset skal være gyldig må hunden være over 9 mnd. når den avlegger apportprøven.
Dressurkursene egner seg for unghunder og eldre (fra ca 6 mnd og oppover).
Og sist, men ikke minst – alle førere oppfordres til å legge ned trening alle dager mellom kurskveldene.

Kursene i Grenland og Notodden starter med en felles teorikveld (uten hund) på Aarnes Kafeteria Strannavegen 302, 3810 Gvarv tirsdag 23 april kl 18.00 – 20.00 hvor instruktør Fredrik Engell Sæthereng vil gi en grundig innføring i den teoretiske bakgrunnen for det videre praktiske dressurarbeidet.
Etter teorikvelden er intensjonen som nevnt to parallelle praktiske dressurkurs med hund. Kabalen med instruktører, aktuelle datoer arbeides det med og endringer kan skje – men foreløpig ser planene ut som følger:
I Grenland vil dette foregå på foreningens trenings- og lufteområde på Eriksrød langs Luksefjellveien nord for Skien (veibeskrivelse finnes på foreningens nettside under fanen «Aktiviteter i TFK»)
Det praktiske kurset vil tidsmessig legges til tirsdager med første kveld tirsdag 30 april tom tirsdag 11 juni. Fremmøte med hund alle dager kl 18.00
Siste kveld på Eriksrød inkluderer mulighet for å gjennomføre apportbevis-prøve samt servering av enkel grillmat m tilbehør.

Påmelding til felles teorikveld + praktisk kurs i Grenland rettes til styret.tfk@gmail.com Påmeldingsfrist 21 april. Ved påmelding bør den enkelte gi noen tilleggsopplysninger; hundens navn - rase - alder – ønske om deltakelse på teori + praktisk kurs eller kun praksis. I tillegg målsetting for deltakelse på kurset: god «hjemmedressur» – praktisk jakt – ambisjoner om prøvestart.

Det praktiske dressurkuren på Notodden avholdes på lufteområdet på Notodden. Området er beliggende på Vestsida ca 1 km sydover fra Ylikrysset og ca 10 min kjøring fra Notodden sentrum. Kurset avholdes primært på torsdager fom torsdag 25 april tom medio juni. Fremmøte med hund kl 18.30 alle dager (evnt endringer av datoer – ukedager avtales under kurset mellom deltakere og instruktør)
Instruktør: Frode Laugerud.
Påmelding til praktisk dressurkurs Notodden samt spørsmål vedr ytterligere praktiske detaljer knyttet til kurset på Notodden, rettes til Tor Helge Steen telf. 906 49 484 t-hsteen@online.no Påmeldingsfrist 21 april

Pris for kurset (teori + praktiske kvelder) kr. 1000,- betales ved kursstart.
Dette kan betales til konto: 2635 17 16052 eller til VIPPS nr 86181
Dressurkurset er primært et tilbud til medlemmer i TFK. Pga tilgangen på instruktører vil det være en øvre begrensning på antall deltakere - ved et stort antall påmeldinger vil derfor prinsippet om «først til mølla….» gjelde og «nybegynnere» / medlemmer med sin første fuglehund vil bli prioritert.

Telemark Fuglehundklubb (TFK)

Telemark Fuglehundklubb ble stiftet 27.1 i 1946. I dag er vi ca. 350 medlemmer og er en av de største distriktsklubbene i landet. Klubben var tidligere lokalisert på Rjukan, Notodden og Skien, men disse ble slått sammen i 2019. Klubben har mange medlemmer utenfor fylket, både i Agder-fylkene, Vestfold, Oslo og Akershus.

Kontakt TFK

Telemark Fuglehundklubb

Epost: styret.tfk@gmail.com
Gregorius Dagsons gate 6
3746 Skien