Nyheter

KM høyfjell 1 A960x540

 
Lørdag 09.12.2023 inviterte TFK til klubbmesterskap høyfjell, med påfølgende åpent styremøte, samt det tradisjonelle julebordet på Skinnarbu Nasjonalparkhotell.

Lørdag morgen stilte 23 ekvipasjer, fordelt på 5 UK-hunder og 18 AK-hunder, opp på Skinnarbu Nasjonalparkhotell. Her skulle det konkurreres om tittelen årets klubbmester i TFK 2023. Vinneren her får utenom heder og ære, sitt og hundens navn inngravert på de flotte TFK-pokalene.

 
Dessverre spillte ikke vær og i særdeleshet føre på lag med deltakerne og dommerne denne dagen. Prøveleder Halvor Ramtoft ønsket imidlertid velkommen og hadde fordelt deltakerne på to partier, som fordelte seg på Skinnarbuterrenget og ble bedømt av  dagens engasjerte dommere: Terje Hunemo, Halvor Ramtoft, Roy Reidarsen, Kyrre Rørstad og Svein Borgen.
 
Fugl ble observert – men dessverre oppnådde ikke noen av hundene godkjente fuglearbeider. Pga det forferdelig tunge «svømmeføret» valgte dommerne  å avslutte etter 2 runder a` 10 min - første og fremst av dyrevernmessige hensyn ! 
 
Imidlertid kunne man etter summeringen av de oppnådde poeng konkludere med følgende premieliste:  
 
UK
Nr 1 og klubbmester:  IS TUVA   Svein Tveiten
Nr 2 P Frøy, Terje Hunemo/Anja B Pedersen
Nr 3 ES Mina Tor Ove Ramtoft
 
AK
Nr 1 og klubbmester: IS Askeladden, Simen Moe Johnsen
Nr 2 P Lava Rolf Ulvang
Nr 3 P Snuta Kjersti Betten
 
 
Tradisjonen tro hadde fremmøtte TFK-medlemmer denne ettermiddagen også mulighet ftil å delta på åpent styremøte i auditoriet på hotellet, hvor styret og 12 medlemmer samlet seg kl 18.00.
 
Her kunne nestleder Terje Hessevik ønske velkommen og det ble deretter presentert hovedpunkter i styrets arbeid og foreningens aktiviteter i 2023. Viktigst ved denne samlingen er ønske om innspill fra medlemmene, både med tanke på ris og ros for året som har gått, samt ønsker og forslag for aktiviteter og tiltak for kommende år.
 
Av sistnevnte ble to forslag fremmet:
  • Mulighet for å etablere et nytt lufte- og dressurområdet i nærhet av Skinnarbu/Møsvatn.
  • Strategier for å bedre rekruttering av nye og fremfor alt unge medlemmer i TFK.
 
TFK-styret tar dette med i arbeidet videre i 2024.
 
Interesserte kan lese styrets PP-presentasjon her: Åpent styremøte Skinnarbu 09.12.2023.pdf
 
apent styremote 2023
 
Etter avsluttet styremøte kunne deltakerne samle seg i hotellets restaurant, og nyte den sedvanlige julebuffeen. Her kunne prøveleder Halvor Ramtoft redegjøre for dagens klubbmesterskap og dele ut premiene til de av de premierte som var tilstede.
 
Takk til alle deltakere – dommere – prøveleder og personalet på Skinnarbu Nasjonalparkhotell.

Telemark Fuglehundklubb (TFK)

Telemark Fuglehundklubb ble stiftet 27.1 i 1946. I dag er vi ca. 350 medlemmer og er en av de største distriktsklubbene i landet. Klubben var tidligere lokalisert på Rjukan, Notodden og Skien, men disse ble slått sammen i 2019. Klubben har mange medlemmer utenfor fylket, både i Agder-fylkene, Vestfold, Oslo og Akershus.

Kontakt TFK

Telemark Fuglehundklubb

Epost: styret.tfk@gmail.com
Gregorius Dagsons gate 6
3746 Skien