DSC09967DSC09973

Skal du på jakt, fuglehundtrening, apportprøving eller på jaktprøver, kreves det nå ofte at du har dokumentasjon på at hunden din er «saueren» – dvs at hunden ikke jager etter sau i terrenget.

Telemark Fuglehundklubb arrangerer aversjonsdressur hund-sau med godkjente instruktører.

Den første gang må hundene testes 2 ganger med minst 14 dagers mellomrom for å få prøvebevis. Ved 2. gang / resjekking skal den ikke være interessert i å løpe etter sau.Det første beviset varer i 1 år. Du må derfor ta en resjekk etter 1 år. Deretter anbefales det at du fornyer beviset annet hvert år, selv om det ikke er påkrevd. Noen grunneiere/jaktprøve arrangører krever fornyede bevis annen hvert år allikevel. Ved fornyelse av bevis er det nok med en testing, om da hunden ikke skulle vise interesse.

Aversjonsdressur er åpen for alle raser,blandingshunder, også ikke-jakthunder – og bør være obligatorisk for alle som skal slippe sin hund i terreng hvor sau kan påtreffes. På denne måten kan vi nå målet med en «saueren» hund. Således er alle velkommen.

Husk å ta med registreringsbevis for hunden og event. tidligere sauebevis. Pga coronapandemien ber vi deltakerne følge de vanlig smittvernsreglende - holde god avstand og vente på tur i bil etter registering av fremmøte.

Pris inkludert resjekk: kr 350 Betaling via VIPPS til 86181

Adressen er : Totakvegen 680 Rauland hos Bjørn Borgersen

Ved eventuelle spørsmål kontakt:  Kyrre Rørstad på tlf 99 25 16 87

Vel møtt!

Styret i Telemark Fuglehundklubb

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Telemark Fuglehundklubb

Telemark Fuglehundklubb (TFK) ble stiftet 27.1 i 1946. I dag har vi ca. 300 medlemmer og er dermed en av de største såkalte distriktsklubbene i landet. Klubben var tidligere lokalisert på Rjukan, Notodden og Skien. men disse er nå slått i sammen fra 2019. Klubben har dessuten mange medlemmer utenfor fylket, både i Agder-fylkene, Vestfold og i Oslo og Akershus.

Kontakt TFK

Telemark Fuglehundklubb

Mail: styret.tfk@gmail.com

Øvre Vindalen 10
3728 Skien