Dressurkurs 2018

Adresse for teorikveld er Børnås vn 26 Porsgrunn.

Dressurkursets hovedmål er å få en dressert hund etter kurset, det blir hovedvekt på appelldressur første delen og så blir det lagt vekt på innkalling, sitt, sitt i ro, dekk og bli liggende. Line-føring er inngangsbrikken til lydighet, der får en inn samarbeidet mellom hund og fører. Vi har et flott sted på Jarseng der vi kan bruke god plass og lage provokasjoner.

Apportkurs: Her blir eier instruert i de forskjellige fasene som en lydighetsapportør må igjennom. Her er egen arbeids innsats som teller.

En av fuglehundens viktige oppgaver er å bistå med å hente påskutt vilt og bringe det til fører raskt og effektivt, slik at viltet ikke utsettes for unødvendige lidelser. Målsetningen med kurset er at dere skal få en lydig og arbeidsglad hund som apporterer alt.
Det vil bli anledning til å ta apportbevis ved kursslutt for de som ønsker, og så håper vi selvsagt kurset skal motivere til å trene mer apport og forhåpentlig starte på apportprøve.

Det blir i år anledning til å melde på valper fra 4-9 mnd. Valpekurset går ut på å lære valpen «hus dressur» dvs. at valpen skal lære at den kan være med oss uten å være hovedpersonen hele tiden. Det blir fokus på at valpen skal tidlig kunne håndteres- klippe negler, se på tenner etc. Av appelldressur så er det lineføring, sitt og kom som blir tema.

 

Alle er velkommen, uansett nivå.

For hunden som skal delta på apportkurset, så er det er en fordel at hunden kan holde en apportbukk før kursstart, men vi tilrettelegger selvsagt til den enkelte fører/hund. Vi legger også inn økter med lydighet underveis på kurskveldene. For at apportbeviset skal være gyldig må hunden være over 9 mnd. når den avlegger apportprøven.

Og sist, men ikke minst - fører må legge ned trening alle dager mellom kurskveldene.

Instruktører er Sven Tore Kittilsen og Katrin Gonsholt.

 

Dressurkurs 2 2018

 

Oppstart med teorikveld uten hund 24 april 2018 kl. 19.00 på Bjørntvedt Aktivitetshus - Porsgrunn

Resten av kurset vil foregå på Jarseng ved Jarsenghytta - Skien, med praktisk dressur/trening følgende 7 kvelder:

08/5 kl1800

15/5 kl1800

22/5 kl1800                                                                                            

29/5 kl1800

05/6 kl1800

12/6 kl1800

19/6 kl1800 - Avslutning  med mulighet for apportbevis.

 

Påmelding til Sven Tore Kittilsen telefon 991 59 941. E-post: sve-k@online.no

(Veibeskrivelse til Bjørntvedt Aktivitetshus/Jarseng kan evnt etterlyses ved påmelding)

Pris for medlemmer kr. 800,- pr. ekvipasje, ikke-medlemmer kr. 1000,- betales ved kursstart.

Kan betales til konto: 2635.17.17997 eller til  VIPPS nr : 86181 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Telemark Fuglehundklubb

Telemark Fuglehundklubb (TFK) ble stiftet 27.1 i 1946. I dag har vi ca. 300 medlemmer og er dermed en av de største såkalte distriktsklubbene i landet. Klubben har helt siden starten vært organisert i tre avdelinger: Øvre -, Midtre - og Nedre avdeling. Disse er lokalisert til henholdsvis Rjukan, Notodden og Skien. Klubben har dessuten mange medlemmer utenfor fylket, både i Agder-fylkene, Vestfold og i Oslo og Akershus.

Kontakt TFK

Telemark Fuglehundklubb

Kirkebakken 46
3830 Ulefoss